Påskhälsning

Upptäck Påsken i din kyrka

Det har varit riktigt roligt att få tjänstgöra under advents-, jul- och trettondedagstiden. Det är ett känt faktum att under den perioden i kyrkoåret besöker fler församlingsbor än vanligt sina kyrkor. Visst är det något speciellt med Julen. Budskapet om att Guds Son föds av en jungfru i en grotta i Betlehem förundrar.

Hur mycket mer skulle man då inte förundras över Påsken, då den sargade och avrättade Jesus besegrar döden, kliver levande ut ur sin grav, visar upp sig för omgivningen och bekräftar för världen att han verkligen är den han utger sig att vara. Uppståndelsen är ingen myt eller legend, utan ett faktum bevittnat av dem som såg och umgicks med Jesus före, under och efter den Påsken i Jerusalem. Jesu uppståndelse från de döda är något så stort, ofattbart och unikt att det inte kan beskrivas med ord. Men för den skull inte mindre sant. Det har hänt.

Därför vill vi i Torestorps pastorat välkomna dig att delta i Passionstidens och Påskens gudstjänster som åskådliggör den dramatiska veckan i Jerusalem. Den veckan som förändrade världshistorien. I Palmsöndagens högmässa firar vi Jesus som kommer till Jerusalem. I skärtorsdagsmässan firas Jesu instiftelse av kommunionen. På Långfredagen åskådliggör gudstjänsten Jesu död på korset. Och i Påskdagens högmässor bryter Påskens glädje in med dess lovpsalmer och budskap om att Jesus lever och att han har vunnit seger åt oss. Om han fick liv efter sin död betyder det att även vi kan få del av hans nåd, försoning och räddning, vilket i förlängningen innebär att vi får del av det eviga livet.

Välkommen därför att se och prova om evangeliets glada budskap håller. Välkommen att fira Påsk i din församling. Upptäck Påsken i din kyrka!

Jesus dog, då dog vi alla, halleluja,
till att utge oss för andra, halleluja.
Jesus uppstod. Också vi, halleluja,
uppstod då till evigt liv. Halleluja.
– Svensk psalm #153, vers 4

Luca Cesarini
komminister i Öxabäck, Torestorp och Älekulla

 

Kommentera